Ultimate Frisbee

Les normes del Ultimate Frisbee:

 1. El terreny de joc: Té una forma rectangular, amb dues zones d’anotació.
  Les dimensions d’un camp oficial és de 100 metres de llarg per 37m. d’amplada.
 2. Inici del joc: Cada punt s’inicia amb els dos equips alineats a la zona de gol respectiva. L’equip defensiu comença llançant el disc cap a l’equip atacant. Aquest, en rebre el disc, comença a fer passades (llançaments) cap a la zona d’assaig contraria.
 3. Anotació: Cada vegada que l’equip atacant assoleix fer una passada dins la zona d’assaig de l’equip contrari és punt.
 4. Llançaments del disc: El disc pot avançar en qualsevol direcció per mitjà de llançaments sempre que s’estigui dins els límits del terreny de joc. Els jugadors no poden córrer ni caminar amb el disc a les mans. La persona amb el disc té 10 segons per llençar-lo, la defensa compta en veu alta i ha d’estar a menys de tres metres de la persona que té el disc. El defensa no poc tocar al contrari que té el frisbee.
 5. Canvi de possessió del frisbee: Quan un llançament no es completa degut a la caiguda del disc dins el terreny de joc, per sortir fora dels límits del terreny de joc o per un hand-block, la defensa pren la possessió del disc i passa a atacar.
 6. Falta de contacte: Tot tipus de contacte entre jugadors/es rivals es considera falta.
 7. Faltes: Quan un jugador realitza una acció considerada falta, qualsevol dels jugadors que estiguin al camp pot parar el joc demanant “falta”. Si la falta és acceptada es comença a jugar al punt d’on s’ha comès la infracció.
 8. L’arbitratge: Cada jugador és responsable de complir i fer complir les normes dins del terreny de joc. No hi ha àrbitre en aquest joc.
 9. El joc net: L’Ultimate promou la competitivitat i el joc net. Es fomenta el joc competitiu però mai en detriment del respecte o la integritat entre jugadors.

400px-Ultimate_field_svg

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s